onsdag 23 augusti 2017

Borta bra men hemma bäst


"Äntligen är vi hemma!”, brukar vi säga, när vi har kommit hem, särskilt från en lång semester. En naturlig och positiv tanke som ger en djupare känsla av trygghet och glädje. En sanning som bekräftar ett vanligt uttryck, ”borta bra men hemma bäst”.


Det känns underbart när man åker någonstans eller reser utomlands. Man slipper göra tråkiga hushållsarbeten hemma, och bara koppla av i det finaste och stiligaste hotelletMan njuter verkligen när man har chansen att komma iväg från hemmet. Man behöver inte tänka på maten man ska laga, för att det finns redan olika restauranger där man kan välja att äta. Istället för att stressa på jobbet för att klara av olika uppgifter, njuter man bara att ligga under solen på den vita sandstranden och bada i havet. Det verkar som man lever ett perfekt livnär man är ute och reser. Man ser fram emot att leva så här lyxigt och perfekt för evigt. Men det går ju inte!



Att man inte är hemma, särskilt under en lång period kan också vara tråkigt och man får hemlängtanMan kan inte göra allt det man vill göra när man bor på hotell, jämfört med allt man kan göra när man är hemma. Efter ett tag saknar man alla sina egna saker, hemlagad mat och vardags rutiner. Man längtar också att hänga och skoja med sina bästa vänner, släktingar och familj. Man känner sig obekväm och otrygg på det nya stället. Och sist, blir man orolig över alla sina räkningar där hemma eller om semesterpengarna fortfarande ska räckaMed alla dessa tankar, kan man bara önska att man blir rik, så att man kan leva och göra vad man vill. Men det funkar ju inte det heller!


En dag kommer vi säkert att vakna med en stark känsla av att man vill vara hemmaVi kommer också tycka att det är dags att fortsätta med alla de normala och vanliga rutiner som vi brukar göra. När man är hemma vill man ut och resa och när man reser vill man alltid åka hem efter ett tag, ombyte gläder alltid men oavsett detta så vet man att sitt hem är alltid ens borg. Så att alltid vara borta från sitt hem fungerar inte!


Meningen är att vi borde inse att det finns bara en säker plats där vi alltid kan vända tillbaka till och det är i vårt HEM. Ett ställe som ger oss glädje, frihet, trygghet och frid i sinnet, hjärtat och själen. Det är ju en bra påminnelse för alla, att det är bra när man är borta, men det är alltid bäst när man är hemma.


SAS Grund

2011-11-07

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar